Våre beste viste muskler blant de beste

Årets Årsklassemesterskap (ÅM) i Mandal er over. Ullensakersvømmerne stilte med 8 utøvere til start.

2016-11-07
oystein

Vi hadde 9 kvalifiserte, men Alexander Søgaard i 2000-klassen måtte dessverre trekke seg grunnet sykdom.
Det er Norges 24 beste utøvere i hvert alderstrinn (13, 14, 15 og 16 år) som er kvalifisert til å delta i ÅM. Med andre ord; her er det kun de beste av de beste som får lov til å være med.
I motsetning til andre stevner, så er det fem faste øvelser som alle må svømme, og det er resultatene på alle fem øvelsene som avgjør hvem som blir Norgesmester. Det utdeles også premier for de tre beste i hver enkeltøvelse, mens de seks beste sammenlagt får premie. Øvelsene er 400 m fri, 200 m rygg, 200 m bryst, 100 m butterfly og 200 medley. Så her er det altså allsidighet som gjelder for å hevde seg i toppen i sammendraget. Man må være god i alle svømmeartene.

Våre utøvere: Timea Aspegren, Vår Granhaug Rotevatn, Emilia Somogyi Hoseth, Camilla Melstein Johannessen, Camilla Rimmereide, Mathias Somogyi Hoseth, Håkon Johansen Syrrist og Tomas Valentinas.

Det var knyttet stor spenning til om Ullensakersvømmerne kunne klare å hevde seg like godt i år som vi har gjort de siste 3-4 årene i ÅM. Konkurransen er beintøff, og marginene er ørsmå! Det dreier seg om hundredeler. En dårlig vending, en litt treg start eller en dårlig dag kan utgjøre en enorm forskjell på resultatlista. For ikke å snakke om tjuvstart, som medfører en disk. Her var Tomas Valentinas svært uheldig på sin første øvelse, 400 m fri, og ble disket. Da er det klart at muligheten for en plassering i toppen forsvinner. Sånn er idrett på dette nivået. Trøsten er at det kommer mange nye muligheter, Tomas! Ellers så presterte utøverne våre jevnt over meget godt - igjen - og viste svømmenorge at Ullensakersvømmerne er en klubb der det jobbes godt og målrettet. Man blir stolt av å være en del av denne klubben, som i løpet av få år har etablert seg helt i norgestoppen på ÅM-nivå (13 - 16 år). Det er ikke mange år siden Ullensakersvømmerne ikke hadde en eneste utøver som var kvalifisert til ÅM. Det står stor respekt av det arbeidet som legges ned av hele klubbapparatet. Spesielt så har vi mye å takke vår meget dedikerte, trofaste og dyktige hovedtrener, Istvan Besenyi, for. Det var med hans inntreden i klubben at resultatene begynte å komme. Samtidig så jobbes det bevisst for å opprettholde bredden i klubben. Uten den så visner klubben på rot. "Med bredde mot toppen" er vårt motto.

I fjor så endte Ullensakersvømmerne som Norges syvende beste klubb i ÅM. Ambisjonen var å forbedre dette reslutatet, og det klarte vi med glans. Av 53 klubber, så endte vi som stevnets femte beste klubb i sammendraget, og er med det Romerikes beste svømmeklubb i dette selskapet. Det er vi stolte av! Det lover godt også for fremtiden. Forhåpentligvis så klarer vi å beholde mange av disse flotte, unge svømmerne våre, slik at vi også klarer å hevde oss i toppen på seniornivå i årene som kommer!

På individnivå så leverte utøverne meget godt i et "vanskelig" basseng som er veldig grunt og dermed ikke et basseng det er lett å sette personlige rekorder i. Allikevel så klarte utøverne våre å perse på 46% av startene sine. Vi så at mange slet med å slå sine personlige rekorder. Må fremheve Mathias og Håkon som satte nye personlige rekorder på samtlige øvelser. Meget sterkt i dette bassenget!
Camilla Rimmereide tok to gull og ett sølv på enkeltøvelsene, og hun endte på andreplass i sammendraget. Fantastisk bra! Mathias tok gull på sin favorittøvelse, 200 bryst, og endte på fjerdeplass i sammendraget. Håkon fikk ingen pallplass på enkeltøvelsene, men han er jevnt i toppen på samtlige fem øvelser (4., 6., 2 x 7. og 8. plass), og endte på en sterk femteplass i sammendraget. Vår tok gull på sin favorittøvelse, 200 rygg, og endte på en flott sjetteplass og fikk dermed komme frem og motta premie og diplom blant de 6 beste 2002-jentene i landet.
Timea endte på åttende plass. Emilia ble nummer 16. Camilla M.J hadde vært syk uka før ÅM, og hadde dermed et dårlig grunnlag for å prestere på sitt aller beste, men leverte allikevel godt. Spesielt 100 fly var sterk! Hun endte på en 20. plass.
Tomas hadde som nevnt, uflaks på 400 fri der han ble disket. Det ødela mye for hans del. Han endte da på 24. plass.

Vi gratulerer samtlige utøvere med flott innsats. Dere er virkelig gode ambassadører for klubben vår og våre sponsorer!
Takk til alle foreldre som var med til Mandal og heiet frem utøverne våre, og som gjorde Ullensakersvømmerne synlige i hallen. Supert!

Til slutt en stor takk til Istvan!

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Kalender

September
MTOTFLS
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Grasrotandelen.

Støtt Ullensakersvømmerne gjennom Grasrotandelen når du tipper ved å sende sms til 2020 og registrer vårt organisasjonsnummer 993803421. Takk for støtten!