Rekruttparti

Rekruttparti

Rekruttparti-partiet er for utøvere som ønsker å gå videre med svømming etter å ha fullført haimerket på Norges Svømmeskole. Dette treningspartiet vil arbeide med tekniske oppgaver på crawl, rygg, brystsvømming og butterflybevegelser. De har tilbud om én trening i uka (fra januar 2024 vil det økes til to treninger i uka).

Ved oppstart på Rekruttpartiet er det en del som forandrer seg både i forhold til treningshverdag og til utstyr. Nedenfor gis det en del informasjon om den nye treningshverdagen.

Oppmøte er 5 minutter før oppsatt treningstid. Utøverne skal være klar ved bassenget til skadeforebyggende oppvarming og skal ha på seg shorts eller tights utenpå  badedrakta eller badebuksa. Følg med på spond og husk å gi beskjed til trener/avslå i spond ved fravær.

Treningstider gjeldende fra 01.01.2024

Morgen Ettermiddag
Rekrutt Mandag
Rekrutt Tirsdag 16:45 - 18:00 Fredrikke Jessheimbadet
Rekrutt Onsdag
Rekrutt Torsdag 16:45 - 18:00 Fredrikke Vesong
Rekrutt Fredag
Rekrutt Lørdag

Forberedelser til trening

For best mulig mestring og progresjon, anbefaler vi at svømmerne deltar på minst alle treninger i uka.

 

Hva trenger du å ta med på trening? 

 • Badebukse/ badedrakt, badehette og svømmebriller som sitter godt.
 • Drikkeflaske
 • Til skadeforebyggende oppvarming på bassengkanten: Shorts/tights utenpå badebuksa/badedrakta. Hvis ønskelig kan også t-skjorte has på.
 • Det er alltid lurt å ha med frukt til etter trening, f. eks banan.

Utstyr utøverne trenger?

 • Egne svømmebriller og badehette
 • Plate og svømmeføtter (for de på rekrutt-partiet finnes det noe utstyr som kan lånes på de treninger som er på Vesong)

Når man er i en av svømmehallene vi disponerer til trening er det noen regler for anleggene som skal følges. Både fra Ullensakersvømmerne og eier/driver av svømmehallene.

Les og sett dere inn i reglene:  http://www.ullensakersvommerne.no/treningspartier Trivselsregler Jessheimbadet: https://www.jessheimbadet.no/trivselsregler/

 

Svømmeføtter

Plate

Svømmebriller

Stevner

Klubben arrangerer flere klubbstevner i løpet av året. Antallet kan variere. Det har frem til i dag blitt arrangert følgende klubbstevner; Vårduppen, Høstduppen og Luciasvøm. Klubben ønsker også å arrangere et eget rekruttstevne i året.

Rekruttstevne:

På rekruttpartiet er dette stevnene som det fokuseres på. På disse stevnene er det absolutt viktigste å delta og ha det gøy! Rekruttstevne ligner mye på et vanlig svømmestevne. Det er noen forskjeller fra approberte stevner.  Noen barn kan oppleve å komme litt for sent til start, svømme feil svømmeart eller å glemme å møte i riktig bane etc. Nettopp dette er grunnene til å delta på rekruttstevner, her får rekruttsvømmerne god opplæring og erfaring før man skal delta i vanlige svømmestevner (approberte stevner). Her er alle vinnere, og ingen svømmere vil bli diskvalifisert for feil svømmeteknikk eller vendinger, men kan gå hjem med en flott deltakerpremie etter en god svømmeopplevelse. Tider blir tatt, og i svømming konkurrerer vi alltid mot vår egen og tidligere svømte tider. I Norge er det bestemt at man ikke får rangere barn under 11 år. Resultatlisten blir kun rangert i alfabetisk rekkefølge. Dette skal bidra til at utøverne har det gøy og får en god opplevelse.

 

Approberte stevner:

Alle konkurransepartiene (K-partiene) deltar på approberte stevner. At et stevne er approbert betyr at det er offisielle tider som blir registrert, og at man kan bli diskvalifisert for brudd på regler, eller feil utførelse av teknikk, etter gjeldende regelverk. For å delta på approberte stevner må man være 9 år eller eldre, og man må ha innbetalt lisens. Lisens er ikke det samme som treningsavgift. Lisens betales ikke til klubben men til idrettsforbundet. På disse stevnene er det 1/3 premiering. Det koster som oftest kr 100,- per start, avhengig av årsklasse (ofte er det billigere for de yngste årsklassene, men ikke alltid), og blir fakturert i etterkant av stevnet. 9-årsklassen rangeres ikke. Dette kommer av at det i barneidrettsbestemmelsene er bestemt at man kun kan benytte resultatlister og rangere utøvere fra de er fylt 11 år. Det er trenerne som avgjør om barnet skal delta på approberte stevner.

 

Tips til foreldrene på stevner:

 • Ta med lette klær – det er varmt inne i svømmehallen.
 • Det er også lurt å ta med sitteunderlag eller pute som dere kan sitte på inne i svømmehallen.
 • Ta med mat og ekstra drikke til utøveren.
 • Ta med ekstra badehette og svømmebriller. Det skjer at noen mister eller at det blir ødelagt.
 • Det er viktig at utøverne har gode sko til oppvarming og til bruk mellom øvelsene på stevnedagen. Joggesko til innebruk er supert.
 • Det er fint om foreldrene hjelper til å følge med på tidskjema slik at utøveren møter trener, og til start, i tide.
 • Klubbtøy – det er ønskelig at de utøverne som har klubbtøy bruker dette på stevnene.
 • Klubben ønsker, så langt det lar seg gjennomføre, å samle utøverne og deres foreldre til å sitte sammen. Dette bidrar til å bli kjent med hverandre, både store og små.

 

Aktivitetsplan

På Ullensakersvømmerne sine hjemmeside vil gjeldende aktivitetsplan vises. Den utarbeides og publiseres på våre nettsider 2 ganger i året (juni og desember). Påmelding og invitasjoner vil publiseres fortløpende, men vil være styrende for klubbens planer for approberte stevner. Det skal kun ved unntak avvikes fra denne.

Aktivitetsplanen har konkretisert hvilke stevner som er aktuelle for de ulike partiene.

Det anbefales å gå inn og gjøre seg kjent med denne. Her er lenken til aktivitetsplanen: https://www.ullensakersvommerne.no/aktivitetsplan-2/

Ikke alle rekruttstevner fremkommer av aktivitetsplanen. Invitasjon til disse stevnene vil bli lagt ut på Spond fortløpende. Det er viktig at invitasjoner besvares innen tidsfristen for påmelding.

Andre ting som er fint å vite

XO Sport

Her kan det bestilles Ullensakersvømmerne badebukse, badedrakt samt ryggsekk.

Klubben har en avtale med XO sport for svømmerelatert utstyr som ryggsekk, utstyrsnett og badetøy med logo og med mulighet for navn på. Logg inn på https://www.xosport.no/. Velg Ullensakersvømmerne på venstre meny for å finne «vårt» utstyr. Det er mulig å kjøpe annet svømmetøy og utstyr uten klubblogo.

For å opprette bruker og registrere deg må du gå inn på nettsiden og lag ny bruker. Ullensakersvømmerne har kundenummer 31700 som står under menyen logg inn/registrer.

Hvis du er eksisterende bruker hos XO sport kan det være at du må bruke en annen epost-adresse. Tilgjengelig klubbtøy er nederst til venstre i nettbutikkens meny.

 

Vil du vite mer om klubben vår eller generelt hva som skjer rundt svømming?
Se på følgende linker:

 

Vi vil også oppfordre alle foresatte som ikke allerede er medlem av klubben om å melde seg inn i klubben. Det gir stemmerett på årsmøter. Det kan også i større grad medvirke til ytterligere kommunal og statlig støtte.

 

Se også fordelene dere har som medlemmer av Ullensakersvømmerne hos vår hovedsponsor Odal Sparebank. Her er det mange goder for små og store medlemmer av klubben:

https://www.ullensakersvommerne.no/fordeler-odal-sparebank/

 

Sett gjerne opp klubben som mottaker for grasrotandelen hos Norsk Tipping

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen/din-mottaker/993803421

Spond

Spond er en mobilapplikasjon for organisert idrett. Hensikten er at Ullensakersvømmerne kan benytte dette som informasjonskanal til våre medlemmer. Her vil invitasjon til trening, stevner, foreldremøter og andre sosiale arrangement i regi av klubben publiseres. Det er ønskelig at det gis tilbakemelding på Spond om deltagelse/ikke deltagelse på trening. Gruppen heter Ullensakersvømmerne og den er videre delt inn i undergrupper som sier hvilket parti ditt barn går på. Ta kontakt med oppmann for å bli lagt inn her, kontaktinfo finner du nedenfor.

Kontaktpersoner

null

Oppmann

null

Ansvarlig trener

Fredrikke Engebretsen