FAQ

Innmelding i Ullensakersvømmerne

Man melder seg inn i Ullensakersvømmerne gjennom Norges Idrettsforbund.

Følg denne linken for mer informasjon

Velkommen til treningsparti D og E?

Når du starter på treningsparti D eller E er det en del som forandrer seg både i forhold til treningshverdag og til utstyr.

Følg denne linken for mer informasjon: Informasjonsskriv - til treningsparti E og D 14.09.2022

Jeg vil melde på mitt barn på Barnas svømmeskole, hvordan gjør jeg det?

SVAR – Vi har elektronisk påmelding til våre svømmekurs.  Du kan gå inn på www.tryggivann.no å trykke på Ullensakersvømmerne, da vår du opp alle våre tilgjengelige kurs både i forhold til nivå og sted.  Du kan også finne linken via www.ullensakersvømmerne.no

Hvordan betale startlisens for en utøver

Alle svømmere som skal delta på approberte stevner må ha en startlisens. For utøvere mellom 9 og 12 år koster denne 350 kr/år, for øvrige koster den 700 kr.

Dersom utøver har hatt lisens tidligere finnes kontonummer og KID for betaling under respektive utøver på MinIdrett. De utøvere som er nye i klubben eller ikke har deltatt på approberte stevner kan ta kontakt med leder i Ullensakersvømmerne for å få denne informasjon

Ser ytterligere informasjon på svømmeforbundets sider

Kan vi foreldre se på når de er i vannet?

SVAR – Vi har best erfaring med at foreldre ikke er tilstede i kurset.  Det trekker barnas oppmerksomhet vekk fra instruktørene, og progresjonen blir dårligere.

Mitt barn er redd, og trenger tryggheten ved at jeg er der å ser på, kan jeg da være tilstede?

hvis ditt barn har spesielle behov, har vi erfaring med at foreldrene er tilstede i 5-10 min etter oppstart, men avtaler med barne at de går i garderobe etter det.  Betrygg ditt barn med at du er der på 5 sekunder hvis det er behov for det.  Neste gang er det stor mulighet for at du kan vente i garderobe under hele kurset.

Vannet er veldig kaldt, er ikke det skadelig for mitt barn?

Vannet i våre bassenger holder stort sett 27 grader, med unntak av Gjestad som blir brukt til babysvømming, hvor vannet er 30 grader.  27 grader  er standard for alle svømmehaller, og ikke skadelig.

Barnet mitt fryser, og vil ikke tilbake, hva gjør jeg?

I utgangspunktet vet vi at det ikke er skadelig å fryse litt, men hvis det er veldig ille finnes det tynne våtdrakter for barn i de fleste sportsbutikker.  Vi er ikke veldig glad i det, fordi det «hjelper» barna å flyte, og legger da en demper i forhold til det barna går på kurs for å lære.  Snakk med hovedinstruktøren om dette hvis du anser det som helt nødvendig for at barnet skal fortsette.

Mitt barn ønsker å slutte, får jeg igjen pengene?

Vi har begrensett med kursplasser, og setter opp instruktører i forhold til antall påmeldte.  Vi kan derfor ikke refundere penger hvis ditt barn blir syk, eller ønsker å slutte.  Vi håper derimot at alle gjør ferdig de kurs de er påmeldt på.  Det å være trygg i vann redder liv, og ofte er det de som ikke vil, som trenger det mest.

Instruktørene ser så unge ut, der dette trygt?

Ja, de fleste instruktører er unge, men mer skolert enn de fleste foreldre.  De har Instruktørkurs fra Norges Svømmeforbund, og svært ofte har de vært aktive svømmere i Ullensakersvømmerne.  Dette er helt trygt.

Jeg tror jeg har meldt mitt barn på feil nivå, hva gjør jeg?

Våre hovedinstruktører er erfarne svømmeinstruktører, og ser raskt om et barn er på feil nivå eller ikke.  De sammordner med hverandre, slik at ditt barn får et tilbud som passer.  Det kan gå en kurskveld eller to før dette er i orden, men vi sørger for at alle barna skal få riktige utfordringer.

Hvordan vet jeg hvilket kurs barnet mitt skal gå på neste gang?

Alle har en egen brukerside på www.tryggivann.no, der skal du finne informasjon om hvilket kurs ditt barn skal gå på.  Den informasjonen er klar 1-2 uker før foregående kurs er avsluttet. Hovedinstruktørene setter opp forslag på «tid, sted og nivå»

Mitt barn har ikke rykket opp til neste nivå, hvorfor ikke, og hvorfor har jeg ikke fått beskjed om det?

Det er helt normalt at barn trenger å gå samme kurs flere ganger.  De aller fleste barn må gå et eller flere kurs om igjen hvis de går hele kursplanen.  Barnas lærekurve er individuell, og de fleste opplever at de trenger noe lengre tid på noen av læringsmålene. Måloppnåelsen er beskrevet på din side i www.tryggivann.no

Mitt barn klarte ikke merket, og vil ikke gå på avslutningen siden hun da ikke får diplom og merke – det synes hun/han er flaut. Hva gjør jeg?

Barnet får diplom og merke fra det kurset de har gått på selv om barnet ikke har fullført kurset.  Det kan da hende at barnet forsøker igjen, og dermed får det både diplom og merket en gang til. Alle får altså noe de kan være stolte av, og henge på veggen 🙂

Mitt barn rykket ikke opp, men det gjorde vennene/veninnene. Kan de likevel gå på neste nivå?

Vi anbefaler da at barnet går samme kurs en gang til.  Det er viktig at barna føler mestring, og vi ser at det er en «bjørnetjeneste»  å hoppe over et kursmål.  Da blir barna umotivert, fordi de ikke klarer å henge med.

Jeg ønsker å bytte fra Jessheim til Kløfta?

Dette kan eventuelt skje hvis kursene på Kløfta ikke er fullstendig fylt opp.
Det kan være greit å spørre hovedinstruktøren om dette, de kan undersøke muligheten om bytte.

Hvor får vi kjøpt badehette/badetøy og svømmebriller? Kan/må man bruke dette?

Ja , badehette må man bruke. Bruk av svømmebriller er avhengig av hvilket kursnivå barnet ditt går på. Badehette med klubbens logo kan dere lett få kjøpt hos oss ( spør instruktøren).  Badetøy og svømmebriller kan dere få kjøpt enkelt i ulike sportsbutikker, og eller gjennom instruktøren/trener.

Har dere søskenrabatt?

Nei, dessverre vi har ingen søskenrabatt.

På grunn av relgiøse årsaker ønsker jeg at barnet mitt bruker heldekkende drakt, er det mulig?

Ja, dette er mulig hvis det er heldekkende våtdrakt/badedrakt som brukes. Vi kan ikke tillate andre typer plagg som bomull og lignende i bassenget pga. hygieniske årsaker. Ulike former og varianter av plagg kan også komme i veien for en god opplæring hvor det er viktig for instruktøren å følge barnets kroppsbevegelser i detalj.

Bassenget blir stengt, får jeg kompensasjon for dette?

Nei dessverre, bassengene kan bli stengt av mange årsaker. Da disse årsakene er utenfor vår kontroll, har vi heller ikke mulighet til å kompensere for dette.

Hva er våre treningstider?

Våre treningstider varierer med hvilket nivå barnet/utøveren er på. Etter endt svømmeskole vil barna få tilbud om å starte på treningsparti E.  For treningstidene til de ulike partiene, se: Treningstider

Hva er vår aktivitetsplan?

Aktivitetsplanen er en oversikt over stevner våre utøvere på konkurransepartiene deltar på i løpet av sesongen. Dette varierer med hvilket nivå hver enkelt utøver er på. Noen stevner har også egne kvalifikasjonskrav som må oppnås for å kunne delta. Se vår Aktivitetsplan for sesongen 2022/2023

Hva er våre priser?

Pris på kursene får dere opp ved å gå inn på tryggivann.no og velge det nivået barnet skal delta på. Varierer ut fra antall kursrunder og nivå.

Priser på treningspartiene finner dere her https://www.ullensakersvommerne.no/treningspartier/priser/

Våre stevnetips?

Sjekk på www.medley.no / Livetiming.medley.no eller stevner på klubbens hjemmeside kvelden før stevne om det er endringer i programmet.

  • Møt opp i god tid før innsvømming.
  • Bruk UllensakerSvømmernes profilklær.
  • UllensakerSvømmernes badehette skal brukes på stevner.
  • Ha god kontakt med trener/lagleder for info/instrukser.
  • Ha med mat og drikke. Skift til tørt tøy etter hver øvelse.
  • Ha med badetøfler og/eller sko for innetrening.
  • Ha med treningstøy så du kan gå ut av svømmehallen.
  • Opphold deg minst mulig i svømmehallen mellom dine øvelser (varmen tapper deg for krefter).
  • Foreldre og andre supportere til klubben holder seg samlet på tribunen for å være sosiale og skape god stemning.
  • Det er fint om flest mulige voksne bruker UllensakerSvømmerne-klær på stevner.